Walentynkowe serduszka brownie
TM6 TM5

Walentynkowe serduszka brownie

3.8 (101 ocen)

Składniki

Brownie

  • 250 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao, pokrojonej na kawałki
  • 200 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 130 g cukru
  • 140 g mąki pszennej
  • 3 jajka, w temp. pokojowej

Nadzienie

  • 25 g cukru
  • 125 g sera mascarpone, podzielonego na kawałki
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • cukier puder, do oprószenia
  • płatki róż, świeże, np. róży pomarszczonej zwanej cukrową (Rosa rugosa lub fałdzistolistna), jadalne, czyste i osuszone, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
3249.9 kJ / 776.8 kcal
Białko
9.9 g
Węglowodany
64.3 g
Tłuszcz
54.2 g
Tłuszcz nasycony
32.1 g
Błonnik
5.2 g
Sód
119.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy