
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brownie
- 250 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao, pokrojonej na kawałki
- 200 g masła, pokrojonego na kawałki
- 130 g cukru
- 140 g mąki pszennej
- 3 jajka, w temp. pokojowej
Nadzienie
- 25 g cukru
- 125 g sera mascarpone, podzielonego na kawałki
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- cukier puder, do oprószenia
- płatki róż, świeże, np. róży pomarszczonej zwanej cukrową (Rosa rugosa lub fałdzistolistna), jadalne, czyste i osuszone, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 3249.9 kJ / 776.8 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 64.3 g
- Tłuszcz
- 54.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 32.1 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 119.4 mg
Alternatywne przepisy
Czekoladowe muffinki
35 min
Tort Czarny Las
5 godz.
Tort czekoladowy z kremem orzechowo-kajmakowym
48 godz.
Hot dogi pieski
40 min
Babeczki pistacjowe z kremem
50 min
Babka z kakaowym sercem z chili
2 godz. 40 min
Muffinki z whisky i czekoladą
1 godz.
Biało-czerwony sernik Red Velvet
8 godz. 15 min
Świąteczne choinki brownie
2 godz. 50 min
Dwukolorowe ciasteczka serca
2 godz. 25 min
Orkiszowe ciasteczka serca z dżemem
2 godz. 20 min
Ciastka „kwiatki” na patyku
2 godz. 5 min