Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brownie
- 250 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao, pokrojonej na kawałki
- 200 g masła, pokrojonego na kawałki
- 130 g cukru
- 140 g mąki pszennej
- 3 jajka, w temp. pokojowej
Nadzienie
- 25 g cukru
- 125 g sera mascarpone, podzielonego na kawałki
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- cukier puder, do oprószenia
- płatki róż, świeże, np. róży pomarszczonej zwanej cukrową (Rosa rugosa lub fałdzistolistna), jadalne, czyste i osuszone, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 3249.9 kJ / 776.8 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 64.3 g
- Tłuszcz
- 54.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 32.1 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 119.4 mg
Alternatywne przepisy
Amerykańskie pączki "donuts"
2 Std. 45 Min
Babka z kakaowym sercem z chili
2 Std. 40 Min
Truskawki w czekoladzie i gorąca czekolada do picia
40 min
Czekoladki adwentowe
2hod. 15min
Włoskie chlebki wielkanocne (Pane di Pasqua)
2 Std. 45 Min
Czekoladowe jajka z migdałami
3h 15min
Dwukolorowe ciasteczka serca
2h 25min
Wielkanocne babeczki
50 min
Halloweenowe babeczki
1 Std. 40 Min
Wielkanocne babeczki „owieczki”
1 godz. 45 min
Baranek wielkanocny
1 godz. 30 min
Jajka faszerowane à la caprese
35 min