Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem

Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem

4.2 15 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje

Składniki

  • 130 g ryżu długoziarnistego np. jaśminowego, basmati
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 10 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • ½ łyżeczka kurkumy, mielonej
  • 10 - 15 g oleju arachidowego
  • 200 - 250 g filetów rybnych np. z dorsza, pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 200 g mleczka kokosowego
  • 350 g wody
  • 5 g cukru trzcinowego
  • 10 g sosu rybnego
  • 5 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • sól do oprószenia ryby
  • pieprz czarny, mielony do oprószenia ryby
  • szczypiorek, świeży (opcjonalnie) drobno posiekany, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 476.1 mg
Białko 30.4 g
Kalorie 2599 kJ / 621.2 kcal
Tłuszcz 22.6 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 15.8 g
Węglowodany 62.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...