Gratin de patate douce

Gratin de patate douce

4.6 124 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

  • 1 gousse d'ail
  • 60 g d'oignon coupé en deux
  • 1 piment rouge épépiné, coupé en morceaux
  • 30 g d'huile végétale et un peu pour le plat
  • 300 g de haché végétal (voir "Conseil(s)")
  • 50 g de concentré de tomate
  • 400 g de tomates concassées en conserve
  • 250 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de légumes
  • ½ c. à café de poivre blanc moulu
  • 1 c. à café de sucre
  • 1 c. à café de sel
  • 850 g de patates douces coupées en morceaux (2-3 cm)
  • 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
  • 100 - 150 g de feta émiettée
  • feuilles de basilic frais pour décorer

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 648 mg
Białko 16.5 g
Kalorie 1351.1 kJ / 322.9 kcal
Tłuszcz 12.2 g
Błonnik 8.5 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Węglowodany 40.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...