
Wersje kompatybilne
Goulasch aux légumes, pois chiches et chorizo
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- 100 g d'oignon coupé en deux
- 100 g de poivron rouge en quartiers
- 25 g d'huile d'olive
- ½ c. à café de paprika
- 150 g de tomates fraiches ou en conserve, en morceaux (2 cm)
- 200 g de chorizo en tranches (1,5 cm)
- 1 feuille de laurier déshydratée
- 600 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 1 c. à café de jus de citron
- 400 g de pois chiches en conserve
-
200
g de cœurs d'artichaut en conserve ou congelés
lub 200 g de petits pois en conserve ou congelés - 150 g de pâtes sèches courtes, type ditalini ou risoni
- ½ c. à café de sel
- ½ c. à café de poivre moulu
- ½ c. à café de persil frais haché
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 560 kcal / 2342.9 kJ
- Białko
- 24.4 g
- Tłuszcz
- 28.2 g
- Węglowodany
- 53.5 g
- Błonnik
- 9.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Sód
- 1246.2 mg