Goulasch aux légumes, pois chiches et chorizo

Goulasch aux légumes, pois chiches et chorizo

4.8 71 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • gousses d'ail
    2
  • d'oignon coupé en deux
    100 g
  • de poivron rouge en quartiers
    100 g
  • d'huile d'olive
    25 g
  • de paprika
    ½ c. à café
  • de tomates fraiches ou en conserve, en morceaux (2 cm)
    150 g
  • de chorizo en tranches (1,5 cm)
    200 g
  • feuille de laurier déshydratée
    1
  • d'eau
    600 g
  • cube de bouillon de légumes
    1
  • de jus de citron
    1 c. à café
  • de pois chiches en conserve
    400 g
  • de cœurs d'artichaut en conserve ou congelés
    200 g
    200 g de petits pois en conserve, ou congelés
  • de pâtes sèches courtes, type ditalini ou risoni
    150 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • de poivre moulu
    ½ c. à café
  • de persil frais haché
    ½ c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 560 kcal / 2342.9 kJ
Białko 24.4 g
Tłuszcz 28.2 g
Węglowodany 53.5 g
Błonnik 9.8 g
Tłuszcz nasycony 8.4 g
Sód 1246.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...