Wersje kompatybilne
Risotto de boulgour aux petits pois, ricotta et jambon
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en quatre
- 2 c. à soupe d'huile d'olive, et un filet pour la finition
- 250 g de boulgour
- 600 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 300 g de petits pois frais, écossés
- du sel
- du poivre moulu
- 150 g de jambon, en cubes
- 100 g de ricotta, émiettée
- ½ botte de ciboulette fraîche, ciselée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1828 kJ / 436 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Risotto aux petits pois et aux lardons
25 Min
Risotto au potimarron
1 Std.
Risotto courgette et bacon
35 Min
Tagliatelle au pesto de petits pois et œuf poché
30 Min
Gratin de blé aux légumes
25 Min
One pot blé au bœuf et aux petits pois
25 Min
Crozotto à la butternut, poireau et beaufort
30 Min
Crozets au bacon, poireau et champignons
40 Min
Risotto aux céréales gourmandes
30 Min
Gnocchi au brocoli et bleu
40 Min
Sarrasin avec champignons
25 Min
Fregola sarda, tomates, lardons et petits pois
35 Min