Mijoté de petit épeautre aux carottes et aux saucisses

Mijoté de petit épeautre aux carottes et aux saucisses

3.3 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
4 portions

Składniki

  • 300 g de petit épeautre
  • 1 oignon en morceaux
  • 200 g de carottes en petits dés
  • 10 g d'huile d'olive
  • 20 g de vin blanc sec
  • 750 g d'eau
  • du sel
  • du poivre moulu
  • de l'eau
  • 4 saucisses fumées, de petite taille
  • 20 g de persil frais pour la finition
  • parmesan râpé (opcjonalnie) pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 238.9 mg
Białko 16.2 g
Kalorie 1680.9 kJ / 401.8 kcal
Tłuszcz 10.7 g
Błonnik 10.8 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Węglowodany 64.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...