Pulpety w sosie pomidorowym

4.4 36 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje

Składniki

Pulpety
  • olej ilość do natłuszczenia
  • 20 g białego chleba świeżego lub czerstwego, pokrojonego na kawałki
  • 40 g mleka
  • 3 - 6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • ½ ząbka czosnku (opcjonalnie)
  • 200 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
  • 1 jajko
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Sos pomidorowy
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 - 40 g cebuli przekrojonej na pół
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 300 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 180 g wody
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1074.5 mg
Białko 24.6 g
Kalorie 1918.2 kJ / 458.5 kcal
Tłuszcz 30.8 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 9.9 g
Węglowodany 22.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...