Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Descascar batata
- 600 g batata nova, c/ casca (ver dica)
- 600 g água
Pesto de aneto
- 50 g cebola roxa
- 60 g queijo parmesão
- 50 g pinhão
- 60 g azeite
- 25 - 30 g aneto, fresco
- 20 g alcaparras em conserva
- 10 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
- 150 g iogurte grego
- ¼ c. chá de sal
- ¼ c. chá de pimenta
Salada de batata nova e espargos
- 1300 g água
- 5 ovos
- 400 g espargos verdes cortados ao meio ou em 3 partes
- 150 g pepino cortado em fatias (2 mm aprox.) (opcjonalnie)
- Aneto, só as folhas q.b. p/ guarnecer
- Pinhão, torrado p/ guarnecer (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2209.2 kJ / 528 kcal
- Białko
- 22.9 g
- Węglowodany
- 39.1 g
- Tłuszcz
- 32.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 595.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tagliatelle com pesto de ervilhas e ovos quentes
30 Min
Shakshuka com pimento amarelo e abacate
25 Min
Tagliatelle com fricassé de bivalves
55min
Rolinhos de verão vegetarianos - TM6
1 Std.
Tacos com legumes e feijão - TM5
Pas d’évaluation
Salada fria de noodles de soba e salmão - TM5
30 Min
Tacos com legumes e feijão - TM6
30 Min
Frango em molho verde com quinoa e legumes a vapor
40 Min
Salada quente de couve kale, feijão-branco, noz e bagas de goji
40 Min
Esparguete arrabiata com atum
30 Min
Mac & cheese com queijo cheddar vegan
3h
Bolonhesa de frutos secos
35 Min