Frango satay com abóbora, brócolos e espelta

Frango satay com abóbora, brócolos e espelta

4.3 3 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 doses

Składniki

  • água
    1500 g
  • azeite
    1 c. chá de
  • sal
    2 pitadas de
  • espelta
    300 g
  • brócolos só os floretes (3-4 cm aprox.)
    600 g
  • amendoim torrado em óleo ou seco c/ sal
    75 g
  • leite de coco
    600 g
  • sumo de lima (2 unid. aprox.)
    30 - 45 g
  • mel
    45 g
  • molho de soja
    45 g
  • caril em pó
    3 c. chá de
  • manteiga de amendoim
    45 g
  • abóboras Hokkaido cortada em cubos (2 cm aprox.)
    500 g
  • peito de frango cortado em cubos (2 cm aprox.)
    500 g
  • Coentros picados q.b. p/ guarnecer

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 559.5 mg
Białko 37.9 g
Kalorie 2851.5 kJ / 681.5 kcal
Tłuszcz 28.7 g
Błonnik 8.7 g
Tłuszcz nasycony 16.3 g
Węglowodany 65.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...