Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo, le foglioline lavate ed asciugate + i gambi
- ½ cucchiaino di pepe nero in grani
- 1 - 2 spicchi di aglio, a piacere
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g pomodori ciliegino a metà
- 1 pizzico di sale
- 500 g di acqua
- 1000 g di cozze pulite
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 594 kJ / 142 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 9.7 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Pepata di cozze
55 min
Paccheri con pomodorini, vongole e calamari
40min
Spaghetti alle vongole
4 godz. 40 min
Linguine allo scoglio
40min
Sautè di cozze e vongole
40min
Panino con polpo
6sa 30 dk
Cozze al vino bianco
40min
Insalata di polpo e patate
2h
Bicchierini di gamberi in salsa cocktail
1h
Insalata di polpo, patate e sedano al profumo di cedro
1 Std. 25 Min
Gamberoni al Varoma con emulsione
30min
Polpo con patate a Cottura Lenta
1h 30min