Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo, le foglioline lavate ed asciugate + i gambi
- ½ cucchiaino di pepe nero a grani
- 1 - 2 spicchi di aglio, a piacere
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g pomodori ciliegino a metà
- 1 pizzico di sale
- 500 g di acqua
- 1000 g di cozze fresche, pulite
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 594 kJ / 142 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 9.7 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Gamberoni al Varoma con emulsione
30min
Polpo alla Luciana
1h 30 min
Polpo con patate a Cottura Lenta
1h 30 min
Cozze al vino bianco
40 min
Insalata di polpo, patate e sedano al profumo di cedro
1h 25min
Pepata di cozze
55min
Cozze ripiene
1h 30 min
Impepata di cozze con salsa al burro bianco
45 min
Zuppa di pesce con crostini (senza glutine)
Pas d’évaluation
Insalata di polpo e patate
2óra
Lingua con cipolline a Cottura Lenta
4 Std. 30 Min
Linguine allo scoglio
40 min