Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino di cayenna secco, tritato piccante fresco o secco
- 720 g di polpettine di vitello piccoli puliti
- 50 g di vino bianco, secco
-
250
g di polpa di pomodoro a pezzi in scatola
lub 250 g di pomodori in scatola - ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 15 g di capperi sotto sale, sciacquati e dissalati (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 899 kJ / 215 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 4.9 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Calamari alla napoletana
40min
Moscardini affogati (Bimby Friend)
40min
Polpo alla Luciana
1 Std. 30 Min
Polpetti all'inferno
40min
Moscardini alla busara sottovuoto
2h
Polpetti affogati
45min
Struffoli
1 Std.
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40min
Stoccafisso con i porri
50min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1 Std. 10 Min
Moscardini al limone
30min
Ziti spezzati con ragù genovese
3 Std.