Polpetti affogati

Polpetti affogati

4.4 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
3 porzioni

Składniki

  • 1 mazzetto prezzemolo fresco le foglioline lavate e asciugate
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 peperoncino di cayenna secco, tritato piccante fresco o secco
  • 720 g di polpettine di vitello piccoli puliti
  • 50 g di vino bianco, secco
  • 250 g di polpa di pomodoro a pezzi in scatola
    250 g di pomodori, in scatola
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 15 g di capperi sotto sale (opcjonalnie) sciacquati e dissalati

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 20 g
Kalorie 899 kJ / 215 kcal
Tłuszcz 11.9 g
Błonnik 1.5 g
Węglowodany 4.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...