Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 375 g water
- 3 tsp dried instant yeast or 30 g fresh yeast
- 1 - 1 ½ tsp sea salt
- 300 g spelt flour
- 450 g baker's flour
- 45 g extra virgin olive oil
- sesame seeds, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 674.5 kJ / 160.6 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 26.2 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 173.3 mg
Alternatywne przepisy
Five seed bread
1 Std. 50 Min
Cheat's sourdough
74h
Steamed bread rolls
2 godz. 10 min
Gluten free tortillas
40min
Zucchini tortillas with falafel
25h 30min
Falafel with beetroot hommus
20 Min
Focaccia
2 Std. 5 Min
Buttermilk bread
2h
Flat bread
25 Min
Gluten free flatbreads
40min
Rustic bread
2h
Basic bread
1 Std. 35 Min