Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g floury potatoes, peeled and cut intopiecesthat fit through feeder tube (see Tips)
- 100 g onion, cut into halves
- 1 - 2 garlic cloves, to taste (optional)
- 70 g plain flour, plus an extra 1-1.5 tbsp if needed
- 2 eggs
- 1 - 1 ½ tsp sea salt, to taste
- ¼ - ½ tsp ground black pepper, to taste
- 2 tbsp vegetable oil, to shallow fry, plus extra as needed
- icing sugar, to sprinkle
- sour cream, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1058.9 kJ / 253.1 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 48.8 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 634.7 mg
Alternatywne przepisy
Creamy vanilla yoghurt
13h
Freeform bread with filling
1h 35 min
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 10 min
Fennel, celery and green apple salad (Thermomix® Cutter, TM6)
15 Min
Pineapple carpaccio and strawberry sorbet (Thermomix® Cutter, TM6)
20 min
Thai cucumber salad (Thermomix® Cutter, TM6)
15 Min
Ratatouille Galette (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 40min
Oven baked vegetable chips (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 45min
Coleslaw (Thermomix® Cutter TM6)
10 min
Vegetable bake (Thermomix® Cutter, TM6)
55 min
Mini chicken kyivs
45 min
Buttermilk loaf baked in a cast iron pot
2h 25min