Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée
- 200 g de beurre, préalablement congelé en morceaux
- 200 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 90 g d'eau froide
- 1 ½ pincée de sel
La garniture
- 100 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 400 g d'eau
- 4 poires Williams, coupées en deux
- 200 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 20 g de sucre en poudre
- 1 c. à café d'extrait de vanille
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3803.8 kJ / 916 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 63.3 g
- Tłuszcz
- 67.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 45.5 g
- Błonnik
- 7.8 g
- Sód
- 593.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dôme, chocolat, citron et coulis de framboises
2h
Sphère chocolat-mandarine
12h
Crème brûlée à la fraise
3 Std. 10 Min
Entremets fraise façon mille-feuille
5h
Fraisier
15 godz.
Mont-Blanc glacé
4h 20min
Tarte au citron destructurée
20 Min
Coupelles de chocolat
2h 45min
Le chocolat dans tous ses états - Sébastien Richard
3h 15min
Crémeux au fromage blanc sur sablé breton
6h
Tarte au chocolat craquant et caramel au beurre salé
3 Std. 35 Min
Glace sundae nappage caramel
3 Std. 35 Min