Pasta e lenticchie al pomodoro

Pasta e lenticchie al pomodoro

4.3 9 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
1 porzione

Składniki

  • 300 g di acqua
  • 50 g di lenticchie verdi secche
  • ½ spicchio di aglio
  • 10 g olio extravergine di oliva
  • 1 pomodoro pelato a pezzi
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
  • 85 g di pasta tipo ditalini
  • 1 cucchiaino di prezzemolo tritato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 21.8 g
Kalorie 2247.5 kJ / 537.5 kcal
Tłuszcz 2.8 g
Błonnik 9.9 g
Węglowodany 97 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...