Pasta e lenticchie

Pasta e lenticchie

4.6 635 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 1200 g di brodo vegetale
    1200 g di acqua, + 3 cucchiaini di dado vegetale fatto in casa
  • 240 g di lenticchie secche (sciacquate e senza ammollarle)
  • 50 g di cipolla a fettine
  • 50 g di sedano a pezzi (1-2 cm)
  • 50 g di carota a rondelle
  • 1 foglia di alloro secca
  • 150 g di pomodori ciliegino a metà
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1 peperoncino piccante fresco (opcjonalnie)
  • 280 g di pasta tipo ditalini (cottura 8 min.)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 398 kcal / 1665 kJ
Białko 14.5 g
Tłuszcz 10.2 g
Węglowodany 66.3 g
Błonnik 9.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...