
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vegan Cheese
- 200 g blanched almonds
- 500 g water lukewarm
- 30 g freshly squeezed lemon juice (1-2 lemons)
- 1 tsp cumin seeds
- 1 tsp ground white pepper
- 1 tsp garlic powder
- ¼ - ½ tsp fine sea salt to taste
- 2 pinches paprika
- 3 tsp agar-agar
- 200 g filtered water
- olive oil for greasing
Aubergine
- 600 g aubergines sliced lengthways (5 mm, approx. 20 slices)
- 2 Tbsp olive oil for brushing
Carrot Cream
- 30 g shallot halved
- 30 g olive oil
- 300 g carrots cut in pieces (2 cm)
- 100 g water
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) gluten free, crumbled - 1 tsp curry powder (opcjonalnie)
Assembly
- 100 g cherry tomatoes quartered
- 10 fresh basil leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 508.8 kcal / 2128.7 kJ
- Białko
- 13.8 g
- Tłuszcz
- 41.1 g
- Węglowodany
- 29.6 g
- Błonnik
- 12.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Sód
- 293.8 mg