Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Yakisoba Sauce
-
40
g gluten-free soy sauce
lub tamari -
60
g Worcestershire sauce (see tip)
lub balsamic vinegar - 40 g oyster sauce, gluten free
- 60 g tomato ketchup
- 30 g brown sugar
Vegetables and Vermicelli
- 1600 g water
- 80 g green pepper, cut in julienne
- 80 g red pepper, cut in julienne
- 80 g carrot, cut in julienne
- 100 g fresh bean sprouts
- 120 g raw, medium-sized prawns, peeled, deveined
- 40 g spring onions, sliced diagonally
- 300 g rice vermicelli
- 100 g raw cashew nuts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2305.4 kJ / 551 kcal
- Białko
- 18.2 g
- Węglowodany
- 91.4 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 1586.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken with Peppers and Rice
1h
One-pot Tomato and Garlic Pasta with Mussels
20min
Spaghetti Arrabiata with Tuna
30min
Pasta with Dairy-free Creamy Sauce and Prawns
30min
Garlic and Olive Conchiglie
25min
Frozen Yoghurt Bark (TM5)
6 Std. 10 Min
Mediterranean Herb Baked Fish (TM5)
45min
Grated Carrot Salad (TM5)
Brak ocen
Turkey Breast, Vegetable Salad and Chimichurri Mayo
1h 15min
Raspberry Turnovers
2h
Pasta alla Nerano
40min
Tandoori Marinade
10min