Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Yakisoba Sauce
-
40
g gluten-free soy sauce
lub tamari -
60
g Worcestershire sauce (see tip)
lub balsamic vinegar - 40 g oyster sauce, gluten free
- 60 g tomato ketchup
- 30 g brown sugar
Vegetables and Vermicelli
- 1600 g water
- 80 g green pepper, cut in julienne
- 80 g red pepper, cut in julienne
- 80 g carrot, cut in julienne
- 100 g fresh bean sprouts
- 120 g raw, medium-sized prawns, peeled, deveined
- 40 g spring onions, sliced diagonally
- 300 g rice vermicelli
- 100 g raw cashew nuts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2305.4 kJ / 551 kcal
- Białko
- 18.2 g
- Węglowodany
- 91.4 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 1586.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Korean Ramen with Tofu
50 min
Stuffed Sweet Potatoes with Banana Sriracha Mayo and Coleslaw
50 min
Sweet and Sour Tofu with Un-fried Rice
2h 5min
Strawberry and Burrata Salad with Basil Pesto (TM5)
Brak ocen
Turkey Breast, Vegetable Salad and Chimichurri Mayo
1u. 15min
Korean-style Glazed Cod with Rice and Steamed Broccoli
30min
Prawn and Vegetable Rice
1h 10min
Meatballs in Tomato Sauce with Potato Purée
45min
Satay Tofu Kebabs
1h 5min
Egg White Coconut Omelette
45min
Buddha Bowl with Chicken (TM5)
1h
Crispy Smashed Jersey Royals with Salsa Verde
1u. 15min