Yakisoba Rice Vermicelli
TM6 TM5 TM31

Yakisoba Rice Vermicelli

2.3 (6 ocen)

Składniki

Yakisoba Sauce

  • 40 g gluten-free soy sauce
    lub tamari
  • 60 g Worcestershire sauce (see tip)
    lub balsamic vinegar
  • 40 g oyster sauce, gluten free
  • 60 g tomato ketchup
  • 30 g brown sugar

Vegetables and Vermicelli

  • 1600 g water
  • 80 g green pepper, cut in julienne
  • 80 g red pepper, cut in julienne
  • 80 g carrot, cut in julienne
  • 100 g fresh bean sprouts
  • 120 g raw, medium-sized prawns, peeled, deveined
  • 40 g spring onions, sliced diagonally
  • 300 g rice vermicelli
  • 100 g raw cashew nuts

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2305.4 kJ / 551 kcal
Białko
18.2 g
Węglowodany
91.4 g
Tłuszcz
13.7 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Błonnik
4.1 g
Sód
1586.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy