Urządzenia i Akcesoria
Bułki pszenne
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz.
12 sztuk
Składniki
-
150 g ziaren pszenicy
-
600 g mąki pszennej
-
2 ¼ łyżeczki soli
-
330 - 390 g wody ciepłej
-
60 g oleju
-
60 g świeżych drożdży pokruszonych
-
2 szczypty cukru
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania bułek
-
pestki dyni (opcjonalnie) ziarna słonecznika lub siemię lniane, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
446.1 mg
Białko
8.9 g
Kalorie
1209.7 kJ /
289.1 kcal
Tłuszcz
6.4 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
49.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chleb orkiszowo-gryczany
1h 30min
Chleb mieszany z ziemniakami
1h 45min
Chleb wiejski
2h
Chleb pszenny
1h 30min
Chleb musli
1h 45min
Chleb pszenno-żytni razowy
1h 40min
Chleb z otrębami
1h 35min
Bułeczki orkiszowe
2h 30min
Chleb orkiszowy
1h 40min
Bułki grahamki
1h 5min
Bułeczki jogurtowe
1h
Bułki maślane
1h 25min