
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Limonkowe serniczki
- 1 limonka, ekologiczna
- 15 g żelatyny w proszku
- 50 g wody, plus dodatkowa ilość gorącej wody do rozpuszczenia żelatyny
- 400 g twarogu, półtłustego, podzielonego na kawałki, w temp. pokojowej
- 160 g jogurtu greckiego, w temp. pokojowej
-
40
g erytrytolu (patrz wskazówka)
lub 40 g ksylitolu
Sos malinowy
- 200 g malin, świeżych, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 20 g erytrytolu
- liście mięty, świeże, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1567 kJ / 375 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.9 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 776 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Serniczki nowojorskie w słoiczkach
2h 40min
Jogurtowa panna cotta z sosem morelowym
3 Std. 30 Min
Mini bezy Pavlova z kremem Oreo® i malinami
4 godz. 10 min
Biało-czerwony deser
7h
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
3 godz. 40 min
Trifle z ricottą i owocami jagodowymi
30 min
Mus czekoladowo-chałwowy z pomarańczą
3sa 25 dk
Tort tiramisu bez pieczenia
7 Std. 30 Min
Cytrynowe fondanty z nutą curry
3 Std. 10 Min
Szampańskie trifle truskawkowo-malinowe
5 Std. 40 Min
Deser à la Kinder Country® w słoiczku
40 min
Piernikowy pudding chia
3 Std. 10 Min