
Urządzenia i Akcesoria
Limonkowe serniczki na zimno z sosem malinowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 sztuki
Składniki
Limonkowe serniczki
-
1 limonka ekologiczna
-
15 g żelatyny w proszku
-
50 g wody plus dodatkowa ilość gorącej wody do rozpuszczenia żelatyny
-
400 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki, w temp. pokojowej
-
160 g jogurtu greckiego w temp. pokojowej
-
40 g erytrytolu (patrz wskazówka)
Sos malinowy
-
200 g malin, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
20 g erytrytolu
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
375 kcal /
1567 kJ
Białko
26 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
15 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
12.9 g
Sód
776 mg