
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto marchewkowe z kremem w słoiczkach
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
Ciasto marchewkowe
-
cukru100 g
-
skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki5 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki250 g
-
jajka2
-
soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego20 g
-
oleju65 g
-
mąki pszennej typu 450150 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
sody oczyszczonej1 szczypta
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 szczypta
-
soli1 szczypta
Krem z białą czekoladą
-
białej czekolady pokrojonej na kawałki150 g
-
masła30 g
-
serka kremowego śmietankowego, w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki300 g
-
cukru pudru30 g
-
soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego20 g
Przygotowanie
-
maliny, świeże lub mrożone (ok. 16 szt.), do dekoracji
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
490.3 kcal /
2051.3 kJ
Białko
7.1 g
Tłuszcz
31.4 g
Węglowodany
47.1 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
14.4 g
Sód
266.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER I/2023
11 Przepisów
Polska
Polska