Ciasto marchewkowe z kremem w słoiczkach

Ciasto marchewkowe z kremem w słoiczkach

4.5 92 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porcji

Składniki

Ciasto marchewkowe
  • cukru
    100 g
  • skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
    5 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    250 g
  • jajka
    2
  • soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
    20 g
  • oleju
    65 g
  • mąki pszennej typu 450
    150 g
  • proszku do pieczenia
    1 łyżeczka
  • sody oczyszczonej
    1 szczypta
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    1 szczypta
  • soli
    1 szczypta
Krem z białą czekoladą
  • białej czekolady pokrojonej na kawałki
    150 g
  • masła
    30 g
  • serka kremowego śmietankowego, w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki
    300 g
  • cukru pudru
    30 g
  • soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
    20 g
Przygotowanie
  • maliny, świeże lub mrożone (ok. 16 szt.), do dekoracji
  • liście mięty, świeże do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 490.3 kcal / 2051.3 kJ
Białko 7.1 g
Tłuszcz 31.4 g
Węglowodany 47.1 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 14.4 g
Sód 266.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...