Urządzenia i Akcesoria
Ciasto marchewkowe z kremem w słoiczkach
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
Ciasto marchewkowe
-
100 g cukru
-
5 g skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
-
250 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
2 jajka
-
20 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
65 g oleju
-
150 g mąki pszennej typu 450
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 szczypta sody oczyszczonej
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 szczypta soli
Krem z białą czekoladą
-
150 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
30 g masła
-
300 g serka kremowego śmietankowego, w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki
-
30 g cukru pudru
-
20 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
Przygotowanie
-
maliny, świeże lub mrożone (ok. 16 szt.), do dekoracji
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
266.9 mg
Białko
7.1 g
Kalorie
2051.3 kJ /
490.3 kcal
Tłuszcz
31.4 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
14.4 g
Węglowodany
47.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER I/2023
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tęczowy deser z galaretek
3 Std. 45 Min
Deser à la Kinder Country® w słoiczku
40 Min
Wielkanocne gniazdka czekoladowe
1 Std. 30 Min
Serniczki nowojorskie w słoiczkach
2 Std. 40 Min
Malinowe tiramisu z białą czekoladą
3 Std. 15 Min
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
3 Std. 40 Min
Truskawkowy deser warstwowy
2 Std.
Serniczki Oreo®
3 Std. 30 Min
Mus z białej czekolady
1 Std.
Serniczki w słoikach
4 Std.
Ciasto "Pszczółka"
1 Std. 45 Min
Deser plaża
2 Std. 30 Min