
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto marchewkowe z kremem w słoiczkach
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
Ciasto marchewkowe
-
100 g cukru
-
5 g skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
-
250 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
2 jajka
-
20 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
65 g oleju
-
150 g mąki pszennej typu 450
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 szczypta sody oczyszczonej
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 szczypta soli
Krem z białą czekoladą
-
150 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
30 g masła
-
300 g serka kremowego śmietankowego, w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki
-
30 g cukru pudru
-
20 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
Przygotowanie
-
maliny, świeże lub mrożone (ok. 16 szt.), do dekoracji
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
490.3 kcal /
2051.3 kJ
Białko
7.1 g
Tłuszcz
31.4 g
Węglowodany
47.1 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
14.4 g
Sód
266.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER I/2023
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Limonkowe serniczki na zimno z sosem malinowym
1 godz. 40 min
Biało-czerwony deser
7 godz.
Serniczki nowojorskie w słoiczkach
2 godz. 40 min
Malinowe tiramisu z białą czekoladą
3 godz. 15 min
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
3 godz. 40 min
Deser jogurtowy z kremem cytrynowym
50 min
Serniczki Oreo®
3 godz. 30 min
Panna cotta
3 godz. 15 min
Serniczki w słoikach
4 godz.
Jogurtowa panna cotta z sosem morelowym
3 godz. 30 min
Deser à la Kinder Country® w słoiczku
40 min
Deser plaża
2 godz. 30 min