Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau minérale
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 500 g de farine de petit épeautre, et un peu pour fariner
- 10 g de sel
- 2 c. à soupe de graines de sésame doré
- 1 c. à soupe de graines de pavot
- 1 c. à soupe de graines de lin
- 1 c. à soupe de graines de courge
- 1 c. à soupe de graines de tournesol
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 7564 kJ / 1788 kcal
- Białko
- 67 g
- Węglowodany
- 326 g
- Tłuszcz
- 64 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain à la farine d'épeautre
4 Std.
Baguette à la farine d'épeautre
4h 20 min
Pain torsadé au kamut
4 godz. 10 min
Pain moulé aux graines
3j 50 menit
Pain de seigle
4 godz. 10 min
Pain à la farine d'épeautre
3sa
Mon pain de campagne maison
4 Std. 40 Min
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6h 10min
Miche de petit épeautre
3h 35 min
Pain de campagne en cocotte
2j 10 menit
Pain complet
16 Std.
Pain cocotte seigle et épautre
2h 40 min