![Pain d'épeautre aux graines Pain d'épeautre aux graines](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9034fc3abd9303b2e4fdcb8956f38b54/Derivates/287a7ad12aa66bd547bf9a06e8e3f18acca67f21.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau minérale
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 500 g de farine de petit épeautre, et un peu pour fariner
- 10 g de sel
- 2 c. à soupe de graines de sésame doré
- 1 c. à soupe de graines de pavot
- 1 c. à soupe de graines de lin
- 1 c. à soupe de graines de courge
- 1 c. à soupe de graines de tournesol
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 7564 kJ / 1788 kcal
- Białko
- 67 g
- Węglowodany
- 326 g
- Tłuszcz
- 64 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain à la farine d'épeautre
3 Std.
Pain au levain
17 godz.
Pain maison au maïs
2 Std. 30 Min
Pain cocotte seigle et épautre
2hod. 40min
Pain noir aux graines
2h 45min
Pain torsadé au kamut
4h 10min
Pain de campagne en cocotte
2sa 10 dk
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6 Std. 10 Min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3h 20min
Pain de campagne
3h 45min
Pain de seigle
4h 10min
Miche de petit épeautre
3 godz. 35 min