Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 œufs moyens (53-63 g)
- 1 pincée de sel
- 150 g de lait
- 120 g de farine de blé
- 60 g de sucre en poudre
- 5 - 10 g de sucre vanillé maison
- 2 c. à café de zeste de citron râpé
- 2 c. à soupe de beurre
- 2 c. à soupe de raisins secs
- 2 c. à soupe sucre glace, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1755 kJ / 419 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits pains façon bretzel
2 Std.
Gâteau au vin rouge
1小时
Streusel
2 Std.
Brioche tressée à la cannelle
3hod.
Linzer torte
2 Std.
Tartelettes aux quetsches
45 Min
Kaeskueche (tarte au fromage blanc)
55min
Tarte à la rhubarbe meringuée
14 Std. 15 Min
Etoiles à la cannelle (Allemagne)
1 Std. 30 Min
Fleischschnacka (pâte à nouille garnie de viande)
1 Std. 10 Min
Spaetzles à l'alsacienne
40min
Spätzles aux girolles
50min