
Urządzenia i Akcesoria
Kaiserschmarrn (crêpe sucrée aux raisins secs)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 35 min
4 portions
Składniki
-
œufs moyens (53-63 g)5
-
de sel1 pincée
-
de lait150 g
-
de farine de blé120 g
-
de sucre en poudre60 g
-
de sucre vanillé maison5 - 10 g
-
de zeste de citron râpé2 c. à café
-
de beurre2 c. à soupe
-
de raisins secs2 c. à soupe
-
sucre glace pour la finition2 c. à soupe
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
419 kcal /
1755 kJ
Białko
13 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
52 g
Błonnik
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Avec vous. Toujours.
50 Przepisów
Francja
Francja