![Miche de petit épeautre Miche de petit épeautre](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a2d2c07ecc8b86929f81c360f09d0c26/Derivates/72451aba0e220bd26c0840181a6ce0eb566b1631.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau minérale
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 500 g de farine de petit épeautre, et un peu pour fariner
- 10 g de sel
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 7450 kJ / 1760 kcal
- Białko
- 59 g
- Węglowodany
- 322 g
- Tłuszcz
- 35 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de mie moelleux
4hod. 15min
Pain complet
16h
Pain à la farine d'épeautre
3h
Pain de seigle
4h 10min
Mon pain de campagne maison
4h 40min
Pain blanc en cocotte
3 Std. 15 Min
Pain de campagne
3h 45min
Pain complet vapeur
4h
Petits pains aux noix
4 Std. 30 Min
Pain maison au maïs
2 godz. 30 min
Pain d'épeautre aux graines
6 Std. 10 Min
Pain cocotte seigle et épautre
2 godz. 40 min