![Pain cocotte seigle et épautre Pain cocotte seigle et épautre](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/56ab2151-6cd4-4a78-85b1-de49ea28a76b/Derivates/3b0738b1-962e-4104-97b3-d0122db24a15.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 250 g de farine de seigle
-
250
g de farine d'épeautre
lub 250 g de farine de blé complet (T110) - graines de lin (facultatif)
- 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 La recette complète
- Kalorie
- 7542 kJ / 1784 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 354 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain complet vapeur
4h
Pain à la farine d'épeautre
3h
Pain au levain
17h
Pain aux différents fruits secs
2h 55min
Pain noir aux graines
2h 45 min
Pain complet rapide
1h 20min
Pain de campagne en cocotte
2h 10min
Pain viking au sésame
3hod. 10min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3h 20min
Pain d'épeautre aux graines
6 godz. 10 min
Pain de seigle
4h 10 min
Pain de seigle
5 Std.