Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 250 g de farine de seigle
-
250
g de farine d'épeautre
lub 250 g de farine de blé complet (T110) - graines de lin (facultatif)
- 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 La recette complète
- Kalorie
- 7542 kJ / 1784 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 354 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain à la farine d'épeautre
4h
Pain de seigle
5h
Pain moulé aux graines
3h 50min
Pain d'épeautre aux graines
6h 10 min
Pain au levain
17óra
Pain de seigle
4 Std. 10 Min
Pain à la farine d'épeautre
3 Std.
Pain de seigle
2h 40min
Pain viking au sésame
3 Std. 10 Min
Miche de petit épeautre
3 Std. 35 Min
Petits pains de seigle
12h
Pain de campagne en cocotte
2h 10min