Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 315 g de sucre en poudre
- 1030 g d'eau
- 250 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 80 g de beurre, coupé en cubes (2-3 cm)
- 1 c. à café de jus de citron
- 1 - 2 c. à café d'extrait naturel de vanille (opcjonalnie)
-
1 - 2
c. à café de fleur de sel (opcjonalnie)
lub 1 - 2 c. à café de graines variées (opcjonalnie) - 50 g de vinaigre
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 152.9 kJ / 36.7 kcal
- Białko
- 0.2 g
- Węglowodany
- 4.3 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Caramel au beurre salé
1h 45min
Guimauve
2 Std. 30 Min
Caramel liquide
25 Min
Yaourt à la vanille
12 Std. 20 Min
Nougatine aux cacahuètes
1h 30min
Sauce au caramel
1h 30min
Nougatine
1h 30min
Sauce caramel
1h 30min
Nougatine aux cacahuètes
1h 30min
Nougat de Montélimar
3h 30min
Croquants aux noix
1h 30min
Yaourt nature au Varoma
12h