Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La poolish
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 100 g d'eau
- 5 g de sucre en poudre
- 100 g de farine T 55
La pâte
- 300 g de farine de seigle
- 200 g de farine T 55, et un peu pour fariner
- 290 g d'eau minérale
- 10 g de sel
- le zeste d'un citron jaune, finement râpé
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 2198 kJ / 521 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 110 g
- Tłuszcz
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de campagne
3h 45min
Pain moulé aux graines
3 Std. 50 Min
Baguette au sarrasin
15h 25min
Baguette à la farine d'épeautre
4h 20min
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6h 10min
Pain de seigle
4h 10min
Pain complet
16 Std.
Pain à la farine d'épeautre
3h
Pain d'épeautre aux graines
6h 10min
Pain cocotte seigle et épautre
2h 40min
Miche de petit épeautre
3h 35min
Petits pains de seigle
12h