![Pains de seigle au citron Pains de seigle au citron](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/60b1a1b9095f4337b2a428b706d0b946/Derivates/5363f5405e9033faea87e2dcdb7d5dcd0241deb3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La poolish
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 100 g d'eau
- 5 g de sucre en poudre
- 100 g de farine T 55
La pâte
- 300 g de farine de seigle
- 200 g de farine T 55, et un peu pour fariner
- 290 g d'eau minérale
- 10 g de sel
- le zeste d'un citron jaune, finement râpé
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 2198 kJ / 521 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 110 g
- Tłuszcz
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain brioché roulé cannelle et cranberries
3sa 20 dk
Pain complet
16 godz.
Pain de seigle
4h 10min
Pain noir aux graines
2h 45min
Pain complet
5sa
Pain de campagne
3h 45min
Petits pains de seigle
12 godz.
Petits pains aux noix
4 Std. 30 Min
Petits pains moelleux aux fruits secs et yaourt
1h 50min
Pain express au sésame
1j 15 menit
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3sa 20 dk
Pain cocotte seigle et épautre
2h 40min