Pains de seigle au citron

Pains de seigle au citron

4.5 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
4 pièces

Składniki

La poolish
  • de levure boulangère fraîche émiettée
    10 g
  • d'eau
    100 g
  • de sucre en poudre
    5 g
  • de farine T 55
    100 g
La pâte
  • de farine de seigle
    300 g
  • de farine T 55, et un peu pour fariner
    200 g
  • d'eau minérale
    290 g
  • de sel
    10 g
  • le zeste d'un citron jaune finement râpé
  • eau (1 bol)

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 521 kcal / 2198 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 2 g
Węglowodany 110 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...