![Glace anisée à la badiane Glace anisée à la badiane](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/146983b9-e61f-486b-9304-a6424b214154/Derivates/0e6b5dea-611e-4a3d-ba73-e0e212b5a542.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 étoiles de badiane (anis étoilé)
- 100 g de sucre en poudre
- 400 g de lait
- 200 g de crème liquide 35% m.g.
- 6 jaunes d'œufs
- 30 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 1 blanc d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1271.7 kJ / 304.8 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 21.4 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 120.2 mg
Alternatywne przepisy
Noix au curcuma et au miel
20 Min
Macaron de Saint-Emilion
1 Std.
Glace au gingembre
12h
Crème brûlée à la badiane
4 godz. 15 min
Glace menthe-chocolat
12h
Sorbet marbré au yaourt, abricot et sésame caramélisé
8h 40min
Glace à la pistache
12h
Chutney de mûres et d'oignons
6 godz. 50 min
Pâté aux figues
50h 25min
Petits pots de crème au thé chaï
1 Std. 15 Min
Julekake (brioche norvégienne)
2 Std. 50 Min
Crème glacée mascarpone
5 godz.