Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 étoiles de badiane (anis étoilé)
- 100 g de sucre en poudre
- 400 g de lait
- 200 g de crème liquide 35% m.g.
- 6 jaunes d'œufs
- 30 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 1 blanc d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1271.7 kJ / 304.8 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 21.4 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 120.2 mg
Alternatywne przepisy
Chocolat chaud des Incas
40min
Galette des Rois aux noisettes et confit de citron
15 godz.
Mousse de figue au fromage blanc
4h
Torta della nonna
4h
Le drômois
12 Std. 45 Min
Mole poblano
1h 45min
Carpaccio d'ananas avec sorbet rose
20 Min
Glace indienne saveur pistache, rose et cardamome (Kulfi)
12 Std. 45 Min
Biscuits aux épices et à l'orange
50min
Carré au citron, miel et huile d'olive
2 Std. 30 Min
Crème au citron et biscuits lapin de Pâques
40min
Crème brûlée à la badiane
4h 15min