Tarte croustillante aux cerises et à la verveine

Tarte croustillante aux cerises et à la verveine

4.2 6 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 parts

Składniki

La pâte sucrée
  • de sucre en poudre
    45 g
  • de beurre en morceaux
    75 g
  • de farine de blé
    110 g
  • d'amandes en poudre
    30 g
  • jaune d'œuf
    1
Le confit de cerises
  • de cerises dénoyautées, coupées en deux (200 g entières)
    150 g
  • de sucre en poudre
    20 g
  • farine pour le plan de travail
La crème à la verveine
  • de sucre en poudre
    60 g
  • de verveine
    20 feuilles
  • de beurre en morceaux, et un peu pour le cercle
    60 g
  • d'amandes en poudre
    60 g
  • œuf
    1
La chantilly et le montage
  • de mascarpone bien froid
    80 g
  • de sucre en poudre
    1 c. à soupe
  • de crème liquide 30-40% m.g. bien froide
    200 g
  • de cerises dénoyautées, coupées en deux (400 g entières)
    350 g
  • de verveine
    10 feuilles

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 754 kcal / 3155 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 54 g
Węglowodany 57 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...