Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau minérale
- 150 g de levain rafraîchi (voir "Conseil(s)")
- 2 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 350 g de farine de Kamut®
- 150 g de farine T 65, et un peu pour fariner
- 10 g de sel
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 4206 kJ / 991 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 192 g
- Tłuszcz
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de mie moelleux
4 Std. 15 Min
Pain express au sésame
1h 15min
Pain d'épeautre aux graines
6 Std. 10 Min
Pain au levain
17h
Pain de seigle
4h 10min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3h 20min
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6 Std. 10 Min
Petits pains de seigle
12 godz.
Pain de campagne en cocotte
2h 10min
Pain complet
16 godz.
Pain cocotte seigle et épautre
2 Std. 40 Min
Gressins italiens
1h 55 min