![Pain torsadé au kamut Pain torsadé au kamut](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/90bfb1bc2216e985def20222843f6eb3/Derivates/982035eb2081d1c381b89ea2838e7f9a5c97352a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau minérale
- 150 g de levain rafraîchi (voir "Conseil(s)")
- 2 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 350 g de farine de Kamut®
- 150 g de farine T 65, et un peu pour fariner
- 10 g de sel
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 4206 kJ / 991 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 192 g
- Tłuszcz
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Miche de petit épeautre
3sa 35 dk
Pain de campagne au levain
28 Std. 10 Min
Pain vapeur à l'épeautre
1 Std. 30 Min
Nouilles Soba
30 min
Pain moulé aux graines
3 godz. 50 min
Pain de campagne
3h 45min
Petits pains de seigle
12 godz.
Levain de blé aux pommes
72 godz. 20 min
Pain au levain
17 Std.
Pain express au sésame
1j 15 menit
Pain d'épeautre aux graines
6 Std. 10 Min
Pain cocotte seigle et épautre
2h 40min