Zucca con miglio, pesto di nocciole e broccoli (senza glutine)

Zucca con miglio, pesto di nocciole e broccoli (senza glutine)

2.5 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

Zucca
  • 3 zucche piccole
Miglio
  • 1 spicchio di aglio
  • 100 g di cipolla a pezzi
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 300 g di chicchi di miglio
  • 60 g di uva passa
  • 600 g di acqua
  • 1 cucchiaino di cumino in polvere
  • 1 dado per brodo vegetale
  • 50 - 60 g di olive denocciolate a rondelle
  • 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato
Pesto di nocciole e broccoli
  • 100 g di nocciole
  • 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 500 g di acqua
  • 400 g di cimette di broccolo
  • 20 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
  • 1 spicchio di aglio
  • 80 g di olio di oliva
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 832.8 mg
Białko 16.1 g
Kalorie 2209 kJ / 528 kcal
Tłuszcz 26.3 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Węglowodany 64.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...