Zucca con miglio, pesto di nocciole e broccoli (senza glutine)

Zucca con miglio, pesto di nocciole e broccoli (senza glutine)

2.5 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

Zucca
  • zucche piccole
    3
Miglio
  • spicchio di aglio
    1
  • di cipolla a pezzi
    100 g
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di chicchi di miglio
    300 g
  • di uva passa
    60 g
  • di acqua
    600 g
  • di cumino in polvere
    1 cucchiaino
  • dado per brodo vegetale
    1
  • di olive denocciolate a rondelle
    50 - 60 g
  • di pepe nero macinato
    2 - 3 pizzichi
Pesto di nocciole e broccoli
  • di nocciole
    100 g
  • di Parmigiano Reggiano a pezzi
    100 g
  • di acqua
    500 g
  • di cimette di broccolo
    400 g
  • di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
    20 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di olio di oliva
    80 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    1 - 2 pizzichi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 528 kcal / 2209 kJ
Białko 16.1 g
Tłuszcz 26.3 g
Węglowodany 64.5 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Sód 832.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...