Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 40 g di cipollotto a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di fagioli di soia in scatola, sciacquati e ben scolati
- 50 g di farina di riso
- 20 g di tamari
- 25 g di succo di limone, spremuto fresco
- 50 g di pangrattato
- 1 cucchiaino di curry in polvere
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- ½ cucchiaino di semi di cumino
- olio per frittura q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1351.4 kJ / 323 kcal
- Białko
- 21.6 g
- Węglowodany
- 35.6 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Sód
- 411.7 mg
Alternatywne przepisy
Burger di fagioli e pomodori secchi
35min
Falafel di fagioli con crema di melanzane piccante
1 godz.
Chili di tofu (vegan)
1 godz.
Banana bread (vegan e senza glutine)
1h 30min
Shepherd's pie vegetariana alle patate dolci
35min
Hummus di barbabietola (vegan)
15min
Sformato di fagioli dell'occhio
50min
Polpette di tempeh alla curcuma (vegan)
35min
Hummus di ceci e peperoni (senza lattosio)
45 min
Hummus al riciclo di verdure
10min
Chili (vegan)
40min
Hummus di ceci e broccoli con pane integrale tostato
40min