Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 40 g di cipollotto a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di fagioli di soia in scatola, sciacquati e ben scolati
- 50 g di farina di riso
- 20 g di tamari
- 25 g di succo di limone, spremuto fresco
- 50 g di pangrattato
- 1 cucchiaino di curry in polvere
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- ½ cucchiaino di semi di cumino
- olio per frittura q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1351.4 kJ / 323 kcal
- Białko
- 21.6 g
- Węglowodany
- 35.6 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Sód
- 411.7 mg
Alternatywne przepisy
Burger di fagioli e feta
1h 35min
Burger di barbabietola
1 Std.
Falafel alle carote con salsa tahini
1 Std.
Gnocchi di ceci con sugo di cicoria (senza glutine)
3u.
Burger di cavolfiore, broccoli e ceci (vegan)
1 Std.
Mattonelle di miglio in salsa
45min
Shepherd's pie vegetariana alle patate dolci
35min
Cous cous di zucca, barbabietola e ceci con salsa tahini
45min
Tortilla di patate (vegana)
30 Min
Hummus di cannellini e cipolla di Tropea
11j
Chili di tofu (vegan)
1 Std.
Chili di seitan (vegan)
30 Min