Galinhada (ragoût brésilien de poulet)

Galinhada (ragoût brésilien de poulet)

4.2 87 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • de persil frais équeuté
    20 g
  • de coriandre fraîche équeutée
    10 g
  • de bouillon de volaille
    2 cubes
  • escalopes de poulet coupées en cubes
    4
  • de jus de citron
    30 g
  • d'oignon coupé en deux
    70 g
  • d'ail
    2 gousses
  • d'huile d'olive
    20 g
  • tomates coupées en morceaux
    2
    250 g de tomates entières pelées au jus, coupées en morceaux
  • de poivron vert coupé en morceaux
    100 g
  • d'eau
    600 g
  • de riz
    220 g
  • de safran
    1 dose
  • de petits pois frais
    80 g
    80 g de petits pois surgelés

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 467.3 kcal / 1970.8 kJ
Białko 38.8 g
Tłuszcz 8.8 g
Węglowodany 54 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 1296.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...