Galinhada (ragoût brésilien de poulet)

Galinhada (ragoût brésilien de poulet)

4.1 99 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • 20 g de persil frais équeuté
  • 10 g de coriandre fraîche équeutée
  • 2 cubes de bouillon de volaille
  • 4 escalopes de poulet coupées en cubes
  • 30 g de jus de citron
  • 70 g d'oignon coupé en deux
  • 2 gousses d'ail
  • 20 g d'huile d'olive
  • 2 tomates coupées en morceaux
    250 g de tomates entières pelées au jus, coupées en morceaux
  • 100 g de poivron vert coupé en morceaux
  • 600 g d'eau
  • 220 g de riz
  • 1 dose de safran
  • 80 g de petits pois frais
    80 g de petits pois surgelés

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1296.3 mg
Białko 38.8 g
Kalorie 1970.8 kJ / 467.3 kcal
Tłuszcz 8.8 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Węglowodany 54 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...