Pâtes aux lentilles et à la saucisse

Pâtes aux lentilles et à la saucisse

3.9 19 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 50 g de carotte coupée en morceaux
  • 1 échalote (40 g env.), coupée en deux
  • 6 - 8 feuilles de basilic frais et un peu pour la finition
    1 c. à café de basilic déshydraté
  • 30 g d'huile d'olive
  • 200 g de saucisses de porc crues, sans peau et en morceaux
  • 600 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de légumes
  • ½ c. à café de sel
  • 320 g de pâtes sèches courtes, type ditalini ou risoni
  • 200 g de lentilles en conserve rincées et égouttées (voir "Conseil(s)")
  • 10 g de vinaigre balsamique (opcjonalnie)
  • 3 - 4 pincées de poivre fraîchement moulu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 684.4 mg
Białko 23.2 g
Kalorie 2432.3 kJ / 581.3 kcal
Tłuszcz 21.4 g
Błonnik 7.4 g
Tłuszcz nasycony 5.1 g
Węglowodany 66.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...