Macaroni à la montagnarde

Macaroni à la montagnarde

4.1 23 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

Les macaroni
  • 100 g de gruyère coupé en morceaux (environ 3 cm)
  • 400 g de pommes de terre à chair ferme détaillées en dés (1 cm)
  • 450 g d'eau
  • 300 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 1 c. à café de sel
  • ¼ c. à café de poivre moulu
  • 500 g de pommes coupées en morceaux (2 cm)
  • 250 g de pâtes sèches, type macaroni
  • 40 g de farine de blé
  • 160 g d'oignons en fines rondelles
  • 30 g de beurre
La compote de pomme
  • 25 g de jus de citron
  • 20 - 40 g de sucre en poudre (opcjonalnie) à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 20 g
Kalorie 3642 kJ / 874 kcal
Tłuszcz 45 g
Węglowodany 92 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...