Vegan Brioche with Dried Fruit and Nuts
TM6

Vegan Brioche with Dried Fruit and Nuts

5.0 (1 ocena)

Składniki

  • 60 g raisins
  • 80 g dried apricots, pitted, cut in pieces (1 cm)
  • 40 g hazelnuts
  • 260 g hazelnut milk
    lub almond milk
  • 2 tsp dried instant yeast
    lub 20 g fresh yeast, crumbled
  • 70 g vegetable oil
    lub coconut oil, plus extra for greasing
  • 380 g plain flour, plus extra for dusting
  • 60 g sugar
  • 1 tsp fine sea salt
  • 500 g water

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1551 kJ / 370.7 kcal
Białko
6.8 g
Węglowodany
57.5 g
Tłuszcz
13.5 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Błonnik
3.4 g
Sód
319.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy