Urządzenia i Akcesoria
Cinnamon Rice Pudding Cake
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz.
12 slices
Składniki
Base
-
mixed whole nuts (e.g. almonds, cashews, walnuts, hazelnuts)100 g
-
rolled oats (see tip)80 g
-
pitted dates80 g
-
coconut oil40 g
Filling
-
pitted dates200 g
-
water plus extra for soaking gelatine1400 g
-
white short grain rice250 g
-
soy cream270 g
-
cinnamon stick1
-
fine sea salt1 pinch
-
gelatine leaves8
-
ground cinnamon to taste1 - 2 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
36.3 mg
Białko
5.5 g
Kalorie
1138.5 kJ /
272.1 kcal
Tłuszcz
9.8 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Węglowodany
42.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sour Cherry and Coconut Cookies
35 Min
Florentine-style Spelt Pizza - Pizza fiorentina con farina di farro
1 Std. 20 Min
Chocolate Custard
1 Std. 20 Min
Polenta Mandarin and Almond Cake
2 Std. 35 Min
Oat Pancakes with Peanut Milk
8 Std. 55 Min
Gluten-free Pizza
30 Min
Vegan Apple and Nut Crumble with Rum Raisins
Keine Bewertungen
Savoury Apero Stars
40 Min
Quinoa and Carrot Bites
30 Min
Caprese Omelette
30 Min
Multigrain Banana Pancakes
30 Min
Apple, Sultana and Cinnamon Porridge
15 Min