Cinnamon Rice Pudding Cake

Cinnamon Rice Pudding Cake

4.3 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz.
12 slices

Składniki

Base
  • mixed whole nuts (e.g. almonds, cashews, walnuts, hazelnuts)
    100 g
  • rolled oats (see tip)
    80 g
  • pitted dates
    80 g
  • coconut oil
    40 g
Filling
  • pitted dates
    200 g
  • water plus extra for soaking gelatine
    1400 g
  • white short grain rice
    250 g
  • soy cream
    270 g
  • cinnamon stick
    1
  • fine sea salt
    1 pinch
  • gelatine leaves
    8
  • ground cinnamon to taste
    1 - 2 tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 slice

Sód 36.3 mg
Białko 5.5 g
Kalorie 1138.5 kJ / 272.1 kcal
Tłuszcz 9.8 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Węglowodany 42.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...