
Urządzenia i Akcesoria
Chicken Kievs with Potato Salad and Green Beans
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions
Składniki
Breadcrumbs and Flour
-
bread torn in pieces150 g
-
Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)80 g
-
plain flour50 g
-
paprika½ tsp
-
salt¼ tsp
-
ground black pepper2 pinches
Garlic and Parsley Butter
-
garlic cloves to taste2 - 3
-
fresh parsley thick stems removed, cut in pieces5 g
-
unsalted butter diced80 g
-
salt½ tsp
Chicken Kievs
-
medium eggs4
-
chicken breasts, skinless (approx. 150-200 g each)4
-
salt plus 2 pinches½ tsp
-
ground black pepper plus 1 pinch¼ tsp
-
water500 g
-
new potatoes halved, quartered if large600 g
-
vegetable oil for frying1 Tbsp
-
green beans300 g
-
mayonnaise2 Tbsp
-
fresh chives finely chopped8
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
972 kcal /
4065 kJ
Białko
86 g
Tłuszcz
41 g
Węglowodany
62 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
18 g
Sód
1535 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Retro
10 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia