
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g boiling water
- 1 ½ vegetable stock cubes (for 0.5 l each)
- 200 g pearl couscous (giant)
- ½ Tbsp extra virgin olive oil
- 150 g fresh baby spinach roughly chopped
- 200 g feta cheese diced (1 cm)
- 150 g roasted red peppers, preserved drained, cut in strips
- 40 g extra virgin olive oil plus ½ Tbsp
- 20 g fresh flat-leaf parsley roughly chopped
- 1 ½ tsp smoked paprika
- 2 garlic cloves
- 1 tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 457 kcal / 1912 kJ
- Białko
- 16.5 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Węglowodany
- 40.5 g