Wersje kompatybilne
Three Cheese Conchiglioni with Tomato Sauce - Conchiglioni ai tre formaggi e salsa al pomodoro
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta and Filling
-
100
g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm) - 20 fresh basil leaves, plus extra for serving
- 250 g ricotta cheese
- 1 medium egg
- 1 pinch ground black pepper
- 100 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 16 conchiglioni rigati (large pasta shells)
- water, for cooking pasta
- 600 g tinned chopped tomatoes
- 1 tsp sugar
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
Assembly
- 125 g mozzarella, sliced (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2813 kJ / 674 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 31.5 g
- Tłuszcz
- 39.9 g
Alternatywne przepisy
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30min
Baked Penne with Vegetables
1h 5min
Chicken, Basil and Roasted Red Pepper Spaghetti
35min
Quick Tomato and Basil Gnocchi
25min
Ravioli Lasagne with Rocket Salad
45min
Chicken and Tomato Sincronizadas
1 godz.
Bacon, Leek and Emmental Tart
25min
Beef and Bean Enchiladas
40min
Baked Macaroni Cheese with Chorizo and Peppers
1 godz. 15 min
Lemon, Mascarpone and Artichoke Tagliatelle
30min
Spicy Sausage Farfalle with Sun-dried Tomatoes and Olives - Farfalle con salsiccia piccante, pomodori secchi e olive
1 godz.
Black Bean Quesadillas with Guacamole
25min