Wersje kompatybilne
Three Cheese Conchiglioni with Tomato Sauce - Conchiglioni ai tre formaggi e salsa al pomodoro
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta and Filling
-
100
g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm) - 20 fresh basil leaves, plus extra for serving
- 250 g ricotta cheese
- 1 medium egg
- 1 pinch ground black pepper
- 100 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 16 conchiglioni rigati (large pasta shells)
- water, for cooking pasta
- 600 g tinned chopped tomatoes
- 1 tsp sugar
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
Assembly
- 125 g mozzarella, sliced (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2813 kJ / 674 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 31.5 g
- Tłuszcz
- 39.9 g
Alternatywne przepisy
Quick Tomato and Basil Gnocchi
25 min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30 min
Black Bean Quesadillas with Guacamole
25 min
Beef and Bean Enchiladas
40 min
Gnocchi Carbonara with Peas
20 min
Ravioli Lasagne with Rocket Salad
45min
Chicken and Tomato Sincronizadas
1h
Bacon and Spinach Lasagne Rolls
1h
Roasted Cauliflower and Hazelnut Orecchiette - Orecchiette con cavolfiore arrosto e nocciola
40 min
Italian Sausage and Orzo Soup
35 min
Baked Macaroni Cheese with Chorizo and Peppers
1 godz. 15 min
Lemon, Mascarpone and Artichoke Tagliatelle
30 min