Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g sementes de girassol lavadas
- 230 g água, mais q.b. p/ o molho
- 10 g vinho branco (opcjonalnie)
- 100 g cogumelos Paris cortados ao meio ou em quartos
- 50 g azeite
- 60 g chalota cortada em metades
- ¼ - ½ c. chá de sal
- ¾ c. chá de pimenta preta
- 10 g molho de soja (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 445.8 kJ / 106.5 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 16.7 g
- Sód
- 257.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crepe de grão com húmus de azeitona e granola salgada de curcuma
55min
Goulash de lentilhas e cogumelos
45 Min
Bolinhos de legumes indonésios (vegan) -TM6
Keine Bewertungen
Assado festivo de tofu e legumes da Anabela Jacinto
1 Std. 30 Min
Hambúrgueres de tofu e beterraba com molho de sementes de cânhamo do Luís Soares
50 Min
Tártaro quente de cogumelos
35 Min
Feta vegan em azeite e ervas
1 Std. 10 Min
Bobó de cogumelos com batata-doce
50 Min
Manteiga de polenta vegan
25 Min
Tarte de farinha de grão e cebola roxa com salada morna
1h 5min
Tarte vegan de caramelo salgado
1 Std. 45 Min
Creme de legumes e urtigas com espargos e granola aromática
1 Std. 15 Min