Crepes de banana e espinafres com manteiga de amêndoa

Crepes de banana e espinafres com manteiga de amêndoa

4.0 8 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
12 unidades

Składniki

  • ovos
    2
  • bebida de amêndoa
    250 g
  • azeite mais q.b. p/ untar
    30 g
  • farinha de aveia
    150 g
    150 g farinha de espelta integral
  • espinafres
    40 g
  • banana doce madura
    120 g
  • água
    150 g
  • sal
    1 pitada de
  • Banana cortada em rodelas q.b. p/ servir
  • Laranja cortada em gomos q.b. p/ servir
  • manteiga de amêndoa q.b. p/ guarnecer
  • Sementes de chia q.b. p/ polvilhar
  • Coco em lascas q.b. p/ polvilhar

Wartości odżywcze na 1 unidade

Kalorie 95.6 kcal / 400.2 kJ
Białko 3.1 g
Tłuszcz 4.6 g
Węglowodany 10.9 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 42.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...