Urządzenia i Akcesoria
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 porcji
Składniki
-
70 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
½ ząbka czosnku
-
50 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego na 3 cm kawałki
-
230 g słoniny pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki majeranku, suszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
200.7 mg
Białko
3.6 g
Kalorie
901.3 kJ /
215.4 kcal
Tłuszcz
21.4 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Węglowodany
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Paprykarz ze śledziem
1 godz. 30 min
Śledzie po wiejsku
25 godz. 10 min
Śledzie po kaszubsku
13 godz. 45 min
Paprykarz à la szczeciński
45 min
Kiełbasa słoikowa
26 godz. 30 min
Rillettes z kaczką i wieprzowiną
1 godz. 25 min
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8 godz. 50 min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1 godz. 30 min
Góralska kwaśnica
1 godz. 30 min
Ser domowy z kozieradką i czarnuszką
1 godz.
Flaczki wołowe
2 godz. 35 min