![Sernik gotowany Sernik gotowany](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DBF159C0-4DBD-49B9-BB23-4279F5354CC2/Derivates/DC8E73A8-628C-4836-B66A-F95BD0A3BBBD.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kajmak kakaowy
- 400 g masy kajmakowej podzielonej na kawałki
- 20 g mleka
- 20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
Masa serowa
- 400 - 450 g herbatników
- 1000 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
- 200 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 180 g cukru
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 4 łyżeczki cukru wanilinowego - 120 g mleka
- 120 g budyniu śmietankowego, w proszku bez cukru
- 4 jajka
- 4 - 5 łyżek migdałów, w płatkach uprzednio uprażonych na suchej patelni
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 392 kcal / 1642 kJ
- Białko
- 14.3 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Węglowodany
- 46.3 g
- Błonnik
- 0.6 g