Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kajmak kakaowy
- 400 g masy kajmakowej, podzielonej na kawałki
- 20 g mleka
- 20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
Masa serowa
- 400 - 450 g herbatników
- 1000 g twarogu sernikowego, z wiaderka, podzielonego na kawałki
- 200 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 180 g cukru
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 4 łyżeczki cukru wanilinowego - 120 g mleka
- 120 g budyniu śmietankowego, w proszku, bez cukru
- 4 jajka
- 4 - 5 łyżek migdałów, w płatkach, uprzednio uprażonych na suchej patelni
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1642 kJ / 392 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 46.3 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sernik z mascarpone na zimno (bez cukru)
4h 30min
Ciasto z kaszą manną i polewą czekoladową ze śliwkami
2h
Sernik jogurtowy
8 Std.
Sernik kokosowo-czekoladowy
10h 25min
Sernik makowy z jabłkami
7h 40min
Sernik królewski
4h 35min
Sernik wiedeński z polewą czekoladową
8 Std.
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6h 50min
Sero-makowiec
9 godz. 40 min
Sernik bananowy
7 godz. 55 min
Karpatka
5h
Sernik tiramisu
12h 15min