Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di farina tipo 00 + q.b.
- 220 g di acqua tiepida
- 7 g di lievito di birra disidratato (1 bustina)
- 35 g di olio di oliva + q.b.
- 1 ½ cucchiaino sale
- 50 g di cipolla, a metà
- ½ mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 150 g di peperone rosso, a pezzi
- 100 g funghi freschi
- 20 g di concentrato di pomodoro
- ½ cucchiaino di salsa harissa
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 346.7 kJ / 82.9 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 14.2 g
- Tłuszcz
- 1.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 149.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata salata di verdure (vegan)
1h 5min
Samosas di melanzane e lenticchie con salsa allo yogurt e menta
1h
Focaccia sarda ai pomodori (Fogazza cun tamatiga)
3 Std.
Funghi ripieni di quinoa con verdure saporite
45min
Torta salata patate dolci e peperoni
2 Std. 10 Min
Crema di funghi al profumo di tartufo (vegan)
50min
Pita rustica
1 Std. 35 Min
Mini quiche alle patate, radicchio e carciofi (vegan)
1h 30min
Ramen coreano con tofu
50min
Roll vegetariani
45min
Empanadas vegetariane
1h 30min
Pane naan
3h 10min