Empanadas funghi e peperoni (vegan)

Empanadas funghi e peperoni (vegan)

4.8 9 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 pezzi

Składniki

  • 400 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 220 g di acqua tiepida
  • 7 g di lievito di birra disidratato (1 bustina)
  • 35 g di olio di oliva + q.b.
  • 1 ½ cucchiaino sale
  • 50 g di cipolla a metà
  • ½ mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 150 g di peperone rosso a pezzi
  • ½ cucchiaino di salsa harissa
  • 100 g funghi freschi
  • 20 g di concentrato di pomodoro
  • farina

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 82.9 kcal / 346.7 kJ
Białko 2.6 g
Tłuszcz 1.8 g
Węglowodany 14.2 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Sód 149.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...