Ravioli di magro con salsa di caprino alla menta

3.0 2 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

Ripieno
  • 140 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 500 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 350 g di spinaci freschi
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 100 g di cipolla in quarti
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 200 g di ricotta fresca sgocciolata dal siero
Pasta fresca
  • 300 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 4 uova
  • 15 g di olio extravergine di oliva
Condimento ricotta e menta
  • 5 - 6 foglie di menta fresca lavate e asciugate
  • 50 g di latte
    50 g di acqua
  • 200 g di ricotta fresca sgocciolata dal siero
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 907.2 mg
Białko 30.2 g
Kalorie 2519.2 kJ / 602.1 kcal
Tłuszcz 27.1 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 12.1 g
Węglowodany 58.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...