Ravioli di magro con salsa di caprino alla menta

3.0 2 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

Ripieno
  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
    140 g
  • di acqua
    500 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di spinaci freschi
    350 g
  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    1 mazzetto
  • di cipolla in quarti
    100 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di ricotta fresca sgocciolata dal siero
    200 g
Pasta fresca
  • di farina tipo 00 + q.b.
    300 g
  • uova
    4
  • di olio extravergine di oliva
    15 g
Condimento ricotta e menta
  • di menta fresca lavate e asciugate
    5 - 6 foglie
  • di latte
    50 g
    50 g di acqua
  • di ricotta fresca sgocciolata dal siero
    200 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 602.1 kcal / 2519.2 kJ
Białko 30.2 g
Tłuszcz 27.1 g
Węglowodany 58.7 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 12.1 g
Sód 907.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...