Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di funghi shiitake secchi
- 100 g di gherigli di noci
- 5 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 50 g di Gruviera a pezzi
- 800 g di acqua
-
200
g di riso rosso
lub 200 g di riso integrale - 220 g di cipolle a metà
- 5 spicchi di aglio
- 180 g di sedano rapa a pezzi
- 30 g di burro
- 400 g di funghi champignon cremino, a metà
- 3 uova
- 1 cucchiaino di timo secco
- 1 cucchiaio di bacche di ginepro
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di pepe nero macinato
- 60 g di burro a pezzi
- 400 g di brodo vegetale
- 50 g di farina
- 2 cucchiai di salsa di soia
- ½ cucchiaino di fieno greco
- Wartości odżywcze
- na 12 porzioni
- Kalorie
- 35584.9 kJ / 8505 kcal
- Białko
- 490 g
- Węglowodany
- 281 g
- Tłuszcz
- 611 g
- Tłuszcz nasycony
- 323 g
- Błonnik
- 27 g
- Sód
- 12178 mg
Alternatywne przepisy
Misir wat (Stufato di lenticchie)
35 min
Chili di tofu (vegan)
1h
Polpettone di lenticchie (vegan)
2h
Lasagne di tacchino con crema di zucca
1h 40min
Minestra di verdure e ceci con chorizo
30 min
Crostata salata di verdure (vegan)
1h 5min
Quiche vegetariana agli spinaci e peperoni
1h
Moussaka di lenticchie
1 godz. 30 min
Svizzere vegan
1h
Pranzo probiotico multicolor
35 min
Curry di verdure all'indiana (Bimby Friend)
50 min
Melanzane ripiene di quinoa
1h 35 min.