Pollo all'angolana con arachidi e polenta (Muamba de ginguba)

Pollo all'angolana con arachidi e polenta (Muamba de ginguba)

4.5 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porzioni

Składniki

Pollo all'angolana con arachidi
  • 150 g di arachidi tostate non salate
  • 300 g di okra fresca (o gombo)
  • 2 limoni, preferibilmente biologici il succo spremuto fresco
  • 100 g di pomodoro a pezzi
  • 100 g di cipolla a pezzi
  • 3 spicchi di aglio
  • 30 g di olio di oliva
  • 500 g di acqua
  • 1200 g di carne di pollo, senza pelle e disossata a pezzi (2-3 cm)
  • 2 cucchiaini di sale
  • 2 cucchiaini di peperoncino Gindungo
Polenta
  • 1000 g di acqua
  • 1 cucchiaio olio extravergine di oliva
  • 250 g di farina di mais gialla precotta

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 30 g
Kalorie 3004.2 kJ / 718 kcal
Tłuszcz 46 g
Węglowodany 44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...