Nachos gratinati

Nachos gratinati

4.3 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

Nachos
  • 100 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 100 g di farina di mais precotta
  • 5 g di sale
  • 80 g di acqua
  • 40 g olio di semi di girasole
  • 10 g di mix di spezie messicane (vedere consigli)
Terminare la preparazione
  • 80 g di cipolla a metà
  • 1 spicchio di aglio
  • 10 g olio extravergine di oliva
  • 230 g di peperoni rossi e gialli, puliti e tagliati a strisce (3 cm)
  • 1 cucchiaino di peperoncino secco mediamente piccante
    1 cucchiaino di mix di spezie, messicane
  • 200 g di pomodori svuotati e tagliati a tocchetti (2 cm)
  • 285 g di mais dolce in scatola scolato e sgocciolato
  • 250 g di fagioli rossi in scatola scolati e sgocciolati
  • 2 cucchiai di panna (30-40% di grassi)
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 20 g di foglie di prezzemolo fresco lavate
  • 60 g di Cheddar tritato
    60 g Emmental, o Gruviera tritato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 526.7 mg
Białko 10.7 g
Kalorie 1480.3 kJ / 353.8 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Węglowodany 45.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...