Risotto primavera allo speck

Risotto primavera allo speck

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porzioni

Składniki

  • 75 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
Verdure
  • 1000 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 150 g di fave fresche
  • 230 g di fagiolini verdi freschi puliti, a tocchetti
Risotto
  • 90 g di cipolla a pezzi
  • 45 g di olio extravergine di oliva
  • 480 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio cottura 14 minuti)
  • 120 g di speck Alto Adige IGP a cubetti (1 cm)
  • 75 g di vino bianco secco
  • 1050 g di acqua
  • 1 ½ cucchiaino di sale
    1 ½ cucchiaino di dado per brodo vegetale, fatto in casa
  • 45 g di burro

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 18 g
Kalorie 2180 kJ / 521 kcal
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 67 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...